Naslovnica arrow Novosti
Rasvjeta


Energetska učinkovitost rasvjete - energetski certifikat

energetski_certifikat_ritehU suradnji sa našim partnerima [ RITEH d.o.o. ] možemo Vam ponuditi izradu energetskog certifikata koji će reći koliko je učinkovita ne samo Vaša rasvjeta nego i svi ostali sustavi u objektu.


Izradi energetskog certifikata prethodi energetski pregled, sukladno Pravilniku o energetskom certificiranju zgrada.


Također u sklopu izrade energetskog certifikata napraviti ćemo mjerenje intenziteta osvijetljenosti luxmetrom te dati prijedloge za moguće uštede i zamjenu rasvjetnih tijela prema razinama osvijetljenosti i normama EN 12464.


Za detalje i primjere energetskog certifikata pogledajte ovdje

 

Rasvjeta u trgovačkim centrima

led-shopping.jpgTrgovačko poduzeće koje želi smisleno i u skladu sa smjernicama suvremene potrošnje urediti svoj prodajni prostor mora pribjeći postavljanju kvalitetne rasvjete. Kod tako složenog i zahtjevnog osvjetljavanja kao što je kod uređenja trgovačkih centara, potreban je dobro smišljen nacrt.
Opširnije...
 

LED Rasvjeta

ledpanel2.jpgNajmodernija i najštedljivija rasvjetna tijela su LED-rasvjeta. Novim zakonima zabranjuje se uporaba starih i neučinkovitih žarulja sa žarnom niti. Australci su se primjerice mogli koristiti običnim žaruljama do 2010., nakon čega žarulja sa žarnom niti odlazi u povijest.
Opširnije...
 

Štedljiva rasvjeta

small_allianz35.jpgNajmoderniji europski nogometni stadion, Allianz Arena u Münchenu uveo je osvjetljenje pomoću štedljivih rasvjetnih tijela. U to spadaju i najmodernija i najštedljivija rasvjetna tijela: LED-rasvjeta.
Opširnije...
 

Rasvjeta obogaćuje prostor

 Rasvjeta obogaćuje prostor Rasvjeta ima više značenja u modernoj arhitekturi – osim osvjetljavanja, uloga joj je i dekoracija prostora svjetlosnim efektima i dizajnom rasvjetnih tijela te mogućnost praktičnog rukovanja i održavanja.
Opširnije...
 

Svjetlosno zagađenje

light_pollution.jpg Svjetlosno zagađenje je svaka nepotrebna/nekorisna emisija umjetne svjetlosti u prostor izvan zone koju je potrebno osvijetliti (ceste, ulice, trga, spomenika, reklame...). Svako emitiranje umjetnog svjetla u područja gdje je ono nepotrebno ili neželjeno rezultira zagađenjem neba i okoline viškom svjetlosti odnosno nestankom noći.
Opširnije...
 

Klasična žarulja - otpad?

small_zarulja.jpgKalifornija je pripremila zakon kojim će se klasične žarulje proglasiti toksičnim otpadom, jer sadrže teške metale, ali zakoni rijetko usreće potrošača, budući da ga gotovo uvijek „udare po džepu“.
Opširnije...
 
© 2009 RDI Rijeka Rasvjeta - dizajn i projektiranje | Joomla site by abc web